Декорация и обзавеждане

Декорация и обзавеждане

inerior-zimna-gradinaДекорацията на зимната градина може да бъде хубаво преживяване, особено ако го направите заедно с вашите близки. Предприели сте голямата стъпка и се закупили зимна градина. Е, вече е време да оживите голите стени и да придадете малко топлина и уют на интериора. Както всяка декорация и тази на зимната градина може да включва добавянето на разноцветни щори, картини, пана, декоративни елементи (вази, осветление) и много други.

Но нека караме подред. Започваме от пода и с малки стъпки се придвижваме напред.

Декорация и обзавеждане на зимни градинита, пода: Плочките за под (теракот или гранитогрес) са подходяща настилка за каквото и да репите да използвате вашата луксозна постройка. Освен това, те позволяват да монтирате подово отопление, за студените зимни дни. Ако п ланирате да я използвате като място за семейни вечери, то един хубав килим или мокет би бил доста подходящо решение. Модерни напоследък за дизайнерските плочки, уникални сами по себе си. Ако пък помещението ви трябва за ателие, офис или други подобни, изберете подова настилка, според натоварването.

И следва обзавеждането: Изборът на мебели е по-скоро въпрос на личен вкус и избор, отколкото на някакви стандартни правила. Но това не означава да се хвърлите да купувате наред, каквото ви харесва. Помислете за неща като времето и влажността във вашия район, на какви условия ще подложите новите си мебели. Ако живеете в район с много слънце и високи температури, то мебелите от ратан или тръстика са най-подходящи за вас. Но ако живеете в място с висока влажност, то горните мебели са най-лошия възможен избор. Изберете леки мебели, ако възнамерявате да размествате редовно. И не на последно място - гледайте мебелите да допълват цялостния интериор на градината.

За къде сме без щори: Този задължителен за зимната градина аксесоар се продава в най-разнообразни разцветки, материали и дизайн. Освен да ви скриват от любопитните очи на съседите, щорите пречат на слънчевите лъчи да превърнат градината ви в парник, като осигуряват така необходимата сянка за градината.

Растения: Накрая, но не на последно място, какво е една градина, било тя и зимна, без зеленина. Дребни саксийни цветя могат да окажат голямо влияние в цялостния интериора на помещението. Ако искате да декорирате врата или прозорец, може да се спрете на някое пълзящо растение.

Разбира се, останалите декоративни елементи, като свещи, вази, картини и т.н. се избират от всеки индивидуално и чрез тях вие създавате свой собствен стил в дома.

All rights reserved! Зимни градини

Search