5 фактора при дизайн на зимна градина

5 фактора при дизайн на зимна градина


izgravdane-zimna-gradinaФактори за изграждане на зимни градиниЗимната градина е красиво външно разширение на вашата къща. Ето защо е важно да е добре проектирана и съчетана с наличната постройка, за да изглежда всичко добре.

Проектирането на новата ви зимна градина е съпътствано с няколко обичайни избора и решения, които трябва да се вземат. Нека разгледаме накратко 5-те най-важни фактора при проектирането на зимна градина:

1. Размери - като начало, определете колко свободно място имате в двора или градината си. Тук става въпрос за двете измерения - дължина и ширина. В някои редки случай, трябва да прецените и височината, например ако имате някое дърво или покрив на постройка, които биха попречили на строежа. Не се захласвайте по големите зимни градини или по прекалено малките. Преценете точно колко място искате да отделите за градината, съобразено с евентуалното й предназначение. Някои превръщат зимната си градина в школа по танци и тогава съвсем нормално им трябва доста пространство. Ако пък искате място за следобедното кафе или вечерно питие под звездите, направете си малка зимна градина.

2. Вид на зимната градина - тук може да се каже, че има два основни вида: дървена конструкция или PVC (алуминиева) конструкция. Изборът тук се свежда до вашия вкус и до екстериора на къщата ви. Ако жилищната постройка е дървена, добре е да изберете дървена конструкция. Но дървената конструкция е доста по-скъпа и ако бюджета ви е ограничен, тогава по-добре изберете алуминиева конструкция. Тези градини са доста здрави и издръжливи на капризите на времето, доста по-евтини са, а напоследък се предлагат и с различен вид оцветяване на профилите, за да се впишат във външния вид на къщата ви.

3. Стил зимна градина - този фактор определя външния вид зимните градини или по просто казано - формата на тези луксозни постройки. Има много видове като Едуардски стил, Викториански стил, наклонена, Г-образна и т.н. Разбира се, може да направите свой собствен дизайн, съобразен с формата на вашия дом и свободното пространство в двора. Направете зимната си градина, така че да се вписва, да допълва формата на жилищната постройка.

4. Вид строителство - това определя вида на стените, на зимната градина. Съществуват много решения, но два са основните: стени, изцяло направени от стъкло или малка тухлена стена, на 1/3 от височината на стената и останалите 2/3 стъклопакет. Това зависи единствено от предпочитанията на собственика. Ако например не искате да стоите като във витрина, направете си малка стена. Ако пък искате да се наслаждавате на чудесна открита гледка и слънчевите лъчи, изградете стените изцяло от стъкло.

5. Вентилация - И накрая, трябва да решите дали искате вентилация във вашата зимна градина. В общи линии, това е задължително, за да не се превърне градината ви в сауна. Единственото, което трябва да се уточни е размера и вида на вентилационните отвори.

Освен горепосочените фактори, неща като разположението на вратата и прозорците, вида на стъклата (затъмнение или не) и други също са част от проектирането на зимна градина. Ето с тези фактори трябва да се съобразите при дизайн на градина. Обсъдете всички тези аспекти със специалист в областта.

 

Ще се радваме да ви бъдем полезни и да ви предложим максимално добра оферта за вашата нова зимна градина чрез формата по горе!

All rights reserved! Зимни градини

Search