Сенници за зимни градини

Сенници за зимни градини

zimna gradina sennikЗимните градини се радват на голяма популярност в наши дни. Модерните и луксозни постройки се реализират в различни варианти – от прикрепени постройки към къщата или вилата, до градските тераси, които инженерната мисъл е превърнала в чудесно място за наслада на слънчевите лъчи. Едно от най-важните неща, след разбира се добрия проект и дизайн, е поставянето на подходящи сенници.

Основната част от повърхността на зимната градина е прозрачна. Този факт осигурява безпрепятствено проникване на слънчевите лъчи и температурата в градината може да стане неприятно висока не само през лятото, но дори и през зимата.
Сенници и тенти

Сенници за зимни градини

Монтирането на сенници и тенти е препоръчително да бъде извършено извън зимната градина, въпреки че може да бъдат монтирани и в самата постройка. Предимството на външните сенници е че те спират слънчевите лъчи преди проникването им в обема на зимната градина. По този начин се предотвратява затоплянето на зимната градина. Трудностите на този тип монтаж се получават поради спецификата на отварянето на професионално проектираните зимни градини. Те притежават прозорци на покривите си (капандури), които се отварят навън и осигуряват добра вентилация. Друг недостатък на външно монтираните навеси е трудното им почистване. За разлика от тях, тази трудност почти не съществува при вътрешно монтираните сенници. Този тип сенници запазват възможността капандурите да се използват за вентилация.

Въпреки наличността на вентилация обаче, в горещ слънчев ден, температурата в зимната градина се покачва при наличието на вътрешно монтираните сенници. Затова е препоръчително да бъдат предвидени външни сенници още в процеса на проектиране.

Допълнителна защита от слънчевите лъчи се осигурява от монтирането на вертикални щори на стените на зимната градина. Ако пък искате да имате модерна и комфортна зимна градина, може да прибегнете до възможностите на днешните технологии за автоматизация. С помощта на управляеми щори, сенници и вентилация и посредством серия от датчици, зимната градина сама ще регулира температурата се себе си и ще се грижи за вашия комфорт.

All rights reserved! Зимни градини

Search