Италиански зимни градини

Италиански зимни градини

Това разкошно кътче от Италия превръща дома ви в Неаполитанска вила и внася духа на Средиземноморието. Перфектното разположение за този тип зимна градина е южната част на дома, по възможност малко над нивото на земята - типично решение за италианските къщи. Всъщност, този тип зимни градини се строят като продължение на покрита тераса или веранда. В зависимост от климатичните особености на района, зимната градина може да се състои единствено от покрив, но може и да бъде изцяло заградена от всички страни и със стъклен покрив.

Интериорният дизайн на зимните градини от Италия включва изкуствено състарен теракот и предимно бели стени. Цялостният вид създава илюзия за леко изгорена от палещото южно слънце стая. Ако искате зимна градини в италиански стил, то непременно трябва да поставите вътре някоя и друга скулптура и изкуствено езерце с квадратна или кръгла форма - обикновено намиращо се в центъра на зимната градина. Около него се разполагат италиански порцеланови саксии със засадени в тях цитрусови растения, мебели от ковано желязо със стъклени или мозаечни плотове, каменни саксии и пейки в античен стил. Разбира се, не бива да забравяме и любимата мебел на италианците - столовете - удобни и задължително елегентни.

Дори да не планувате да превърнете новата си постройка в зимна градина, добре би било да декорирате с поне няколко растения. Без тях, италианската зимна градина просто не е италианска. Подходящи за това са храсти, оформени в правилни геометрични форми и подредени в определена форма. Ако поставяте легла - задължително правоъгълни. Цветя - минзухари, лалета, зюмбюли, нарциси и лилии. Те са подходящи за този тип градини като подчертават и допълват цветовата схема, която обикновено е в червено, оранжево, жълто или синьо. Красиво допълнение към новата ви италианска зимна градина би бил един жив плет около нея.

Нещо типично за италианските постройки са характерните за тях звуци - ромон на падаща вода, плясъка от фонтан или дори ехо от далечни стъпки.

All rights reserved! Зимни градини

Search