Засенчване

Засенчване

Където пече слънце е необходимо да има сянка.

Точно тази сянка е нещо толкова необходимо в горещите слънчеви летни дни. Има няколко начина за осигуряване на сянка за вашата зимна градина:
Тенти и сеннициЕстествена сянка

Любителите на природата биха оценили величеството на тази гледка – разлистено дърво или палма в двора до зимната градина. Шарената сянка на широколистните орех или дъб, екзотиката на палмите или вечността на боровете са чудесно допълнение. Ако все пак зеленината не може да ви предостави необходимата сянка или дръвчетата са все още малки, може да погледнете техническите средства за осигуряване на сянка, по долу.
Технически средства за осигуряване на сянка:

- вътрешни - Щори и завеси са сред атрибутите използвани за намаляване на слънчевите лъчи в зимната градина. Вътрешно монтирани и не подложени на влиянието на околната среда, но трябва да се предвиди подходяща вентилация между тях и стъклата на градината, за да се предотврати натрупването на конденз по тях. Необходимо е материалите за вътрешните сенници да бъдат устойчиви на слънчевите лъчи.

- външни - Външните тенти могат да бъдат ръчни или управляеми от различни сензори за постигане на максимален комфорт на обитателите на зимната градина. Като оставим настрани факта, че са подложени на влиянията на околната среда, това може би са най-ефективните срества за осигуряване на сянка и контролиране на температурата. Този тип сенници пресичат пътя на слънчевите лъчи, още преди да навлязат в обема на зимната градина.

Date

01 August 2017

Tags

Зимни градини
All rights reserved! Зимни градини

Search